Rebellen herstellen voor 30-punts overwinning op University of Calgary

UNLV-basketbalcoach Kevin Kruger is te zien in het Thomas & Mack Center in Las Vegas, zaterdag, ... UNLV-basketbalcoach Kevin Kruger is te zien in het Thomas & Mack Center in Las Vegas, zaterdag 19 februari 2022. (Erik Verduzco / Las Vegas Review-Journal)

Een snelle ommekeer na een verlies dinsdagavond om de Canadese tournee te beginnen, leek de UNLV woensdagavond goed van pas te komen, toen de rebellen de University of Calgary Dinos met 104-74 versloegen in het War Memorial Gymnasium in Vancouver, British Columbia.

'Vanaf de sprong waren we veel beter met onze intentie', zei UNLV-coach Kevin Kruger, die hun inspanning vergeleek met de matige inspanning van de avond ervoor in een teleurstellend verlies van 79-72 tegen de University of British Columbia. 'De startgroep deed zijn best om de toon te zetten, actief te zijn en zich aan het spelplan te houden, toen kwam de tweede eenheid binnen en zette het voort.'

Jackie Johnson leidde de rebellen voor de tweede nacht op rij met 17 punten. Vier andere rebellen — Justin Webster (13), Keshon Gilbert (12), David Muoka (11) en Isaiah Cottrell (10) — scoorden in dubbele cijfers. Alle 11 UNLV-spelers die deelnamen aan de wedstrijd scoorden.

Johnson scoorde zeven snelle punten in het eerste kwartaal toen UNLV op een vroege 10-0-run ging om naar een voorsprong van 17-5 te springen.

UNLV scoorde de eerste negen punten in de tweede helft om de voorsprong uit te breiden tot 19. Nadat Calgary de marge had verkleind tot slechts negen punten, sloot UNLV het derde kwartaal af met een 13-4-run om de voorsprong terug te brengen tot 19 punten, 75 punten. -56. De grootste voorsprong van de rebellen was 32 punten laat in het vierde kwartaal.

UNLV handhaafde zijn voorsprong in de eerste helft door Calgary tot 13 omzetten te dwingen, die ze in 19 punten omzet. In totaal eindigden de rebellen met 29 punten uit omzet.

Aan de andere kant slaagde UNLV erin zijn fouten te beperken met slechts twee omzet in de eerste helft en eindigde met slechts 10.

'Dat is groot voor ons', zei Kruger. 'We kunnen geen bezittingen wegnemen door het over te dragen.'

Naast het forceren van omzet, zei Kruger dat het team defensief beter werk deed. Hij vond dat ze Calgary niet toestonden aanvallend een ritme te creëren door catch-and-shoot 3-pointers te beperken.

De rebellen controleerden de baan en scoorden 56 punten binnen op 65,1 procent schieten. Muoka maakte indruk met zijn scoren, maar Kruger zei dat zijn 12 rebounds net zo cruciaal waren.

'(Muoka) had een veel betere mentaliteit om rebounds te krijgen,' zei Kruger. 'In veel opzichten stelde het ons in staat om offensief uit te lopen en er beter uit te zien.'

De rebellen hebben donderdag een vrije dag en sluiten vrijdag om 19.00 uur hun Canadese tour af tegen de University of the Fraser Valley. in Abbotsford, Brits-Columbia.

Neem contact op met Alex Wright via: awright@reviewjournal.com. Volgen @AlexWright1028 op Twitter.